Tom yum -perunasalaatti vie ajatukset Aasiaan! Superherkullinen ja ihanasti uudenlainen perunasalaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan – varsinkin hernis-katkarapujen kanssa tarjoiltuna.
TOM YUM -PERUNASALAATTI
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- suolaa
- 1 punasipuli
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku korianteria
- pari kourallista ituja tai silmuja
- hernis-katkarapuja
Tom yum -salaatinkastike:
- 2 dl kasvipohjaista majoneesia
- 1 dl kookoskermaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limen kuori (ryppylimetin, jos saatavilla)
- 2 rkl limen mehua
- 2 rkl kasvipohjaista tom yum -tahnaa
- ½ rkl vegaanista kalakastiketta
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Anna jäähtyä.
- Tee kastike perunoiden jäähtyessä. Sekoita majoneesi ja kookoskerma keskenään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku.
- Kuori ja paloittele jäähtyneet perunat. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna korianteri.
- Sekoita perunoiden joukkoon sipulit, kirsikkatomaatit, korianteri, idut ja kastike. Tarjoile hernis-katkarapujen kanssa.
reseptitsalaatit
aasialainenidutkirsikkatomaattikorianterilimeperunapunasipuli