Huijarin butter chicken tofusta on herkullinen vegeversio klassisesta intialaisruoasta. Tämä versio valmistuu noin puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.
HUIJARIN BUTTER CHICKEN TOFUSTA
Ainekset:
- 1 pkt maustamatonta tofua (n. 300 g)
- öljyä paistamiseen
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 tomaattia
- ½ dl mantelijauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl kardemummaa
- 1/4 tl neilikkaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl vettä
- 2 dl kaurakermaa
- 2 rkl vegaanista voita (esim. Vioblock)
- 1 tl suolaa
- cashew-pähkinöitä
- tuoretta minttua
- tarjoiluun esimerkiksi keitettyä riisiä
Valmistus:
- Kääräise tofu talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 15-30 minuutiksi. Leikkaa tofu sitten paloiksi ja paista lorauksessa öljyä rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan.
- Tofun prässääntyessä voit valmistella kastiketta muilta osin. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Mittaa mausteet valmiiksi.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, mantelijauhe ja mausteet ja kuullota hetki. Lisää pannulle tomaattipyre ja jatka vielä paistamista pari minuuttia.
- Lisää tomaatit ja vesi. Paista noin viisi minuuttia. Soseuta kastike tässä vaiheessa halutessasi, voit myös jättää sen karkeaksi.
- Lisää kastikkeen joukkoon tofupalat, kaurakerma ja voi. Mausta vielä suolalla.
- Viimeistele annokset cashew-pähkinöillä ja hienonnetulla tuoreella mintulla. Tarjoile kastike esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.
Vinkit!
Lapsetkin pitävät mausteista eikä niiden kanssa kannata liikaa himmailla – suolaa ja chiliä lukuunottamatta. Tässä huijarin butter chickenissä on runsaasti mausteita, mutta se on silti lempeän makuista.
reseptitpääruoka
aasialainencashewmanteliminttusipulitofutomaattivalkosipuli