Dumplingsalaatti on monipuolinen ja herkullinen aasialaishenkinen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Dumplingit tai gyozat muuntuvat kokonaiseksi ateriaksi raikkaan kaalipohjaisen salaatin ja superumamisen kastikkeen kanssa tarjoiltuna.

DUMPLINGSALAATTI


Ainekset:
- pala kaalia (n. 350 g)
- 2 porkkanaa (n. 100 g)
- 1 pieni punasipuli (n. 50 g)
- 1/2 kurkku
- 1 dl suolapähkinöitä tai suolattuja cashewpähkinöitä
- 20-24 kasvipohjaista dumplingia, gyozaa tms.
- (öljyä dumplingien paistamiseen)
Kastike:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kevätsipuli
- 1 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl vettä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl crispy chilli in oilia (tai Pirkan rapeaa valkosipulia)
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistus:
- Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Kuori pala inkivääriä ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hiero reilu puolet kastikkeesta kaalin joukkoon, jotta kaali pehmenee.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi (voit myös raastaa porkkanat). Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Rouhi suolapähkinöitä veitsellä. Sekoita ainekset kaalin joukkoon. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
- Paista tai höyrytä dumplingit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Tarjoile kuumat dumplingit kaalisalaatin ja lopun kastikkeen kanssa. Kata pöytään myös crispy chilli in oil -purkki, jotta halukkaat voivat lisätä sitä annoksiinsa.
reseptitsalaatit
aasialainendumplingsinkiväärikaalikevätsipulikurkkupähkinätporkkanapunasipuliseesaminsiemenetvalkosipuli