Kukkakaali-spagettikeitto tofulla maistuu koko perheelle. Lempeästi mausteinen soppa on nopea ja helppotekoinen, täydellistä arkiruokaa siis!
KUKKAKAALI-SPAGETTIKEITTO
Ainekset:
- 400 g maustamatonta tofua
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 250 g kukkakaalia
- 1 + 2 rkl öljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 7 dl kasvislientä
- 4 dl kookosmaitoa
- ½ limen mehu
- 400 g spagettia
- suolaa & mustapippuria
- tuoreita yrttejä (esim. timjamia ja lehtipersiljaa)
- tuoretta chiliä
Valmistus:
- Painele tofu kuivaksi talouspaperilla ja murustele se sormilla. Paista kaurapalamurua paistinpannulla ruokalusikallisessa öljyä, kunnes se saa kaunista väriä. Siirrä sivuun odottamaan.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, huuuhtele ja jätä valumaan. Halutessasi voit paloitella spagettia hieman ennen keittämistä, jolloin syöminen onnistuu helpommin lusikalla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
- Kuumenna kattilassa loput öljystä ja freesaa sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kukkakaali ja jatka freesaamista hetki. Lisää pannulle tofumuru, kurkuma ja paprikajauhe, sekoita, jotta mausteet tarttuvat kaikkiin raaka-aineisiin.
- Lisää kattilaan kasvisliemi ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat sopivan kypsyisiä. Lisää kattilaan kookosmaito, limen mehu ja spagetti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele keitto tuoreilla silputuilla yrteillä ja hienonnetulla chilillä.
reseptitkeitot
alle 30 minchilikukkakaalilimesipulitofuvalkosipuliyrtit