Tofukokkeli on herkullinen ruoka, joka maistuu aamiaisella tai brunssilla. Maun salaisuus on kala namak -suolassa, jonka tuoksu ja maku muistuttavat kovasti kananmunaa.
TOFUKOKKELI
Ainekset:
- 1 pkt maustamatonta tofua (250-300 g)
- 2 rkl öljyä
- ½ tl kala namak -suolaa
- 1/4 tl kurkumaa
- 1/4 tl valkosipulijauhetta
- 2 rkl kaurajuomaa (kahviin tarkoitettu toimii hyvin)
- 2 rkl ravintohiivahiutaleta
Valmistus:
- Halkaise tofu ja painele talouspaperilla palaset kuiviksi. Voit käyttää painelussa jonkin verran voimaa, jotta tofusta poistuu enimmät nesteet.
- Kuumenna öljy pannulla ja murustele tofu käsin pannulle. Paista tofua muutaman minuutin ajan.
- Mausta tofu hienolla kala namak -suolalla, kurkumalla ja valkosipulijauheella.
- Sekoita joukkoon kaurajuoma ja paista vielä hetki sekoitellen.
- Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet.
- Tarjoile tofukokkeli lämpimänä esimerkiksi paistettujen herkkusienien (soijakastike on niille hyvä mauste!) ja avokadon kanssa.
Mitä on kala namak -suola?
Jos haluat saada tofukokkelista munakokkeliin vivahtavaa, niin etsi maustekaappiisi kala namak -suolaa. Se on mineraalisuolaa, punertavan mustaa väriltään ja kananmunamaista aromiltaan. Sitä myydään hyvin varustelluissa marketeissa sekä esim. Ruohonjuuressa.
Jos et saa käsiisi kala namak -suolaa, niin hyvää tästä tulee tavallisellakin suolalla. Sitä paitsi ei kaikki muutenkaan tykkää kala namakin kananmunavibasta, se tuoksu on varsin tymäkkä.
reseptitaamupalat
alle 20 mintofu