Poroton käristys valmistuu helposti Nyhtökaurasta tai Beanit-suikaleista. Ihanaa lohturuokaa kuohkean muussin kanssa tarjoiltuna, juuri sellaista, mitä tässä maailmantilassa tarvitaan.
Poroton käristys muistuttaa nimensä mukaisesti perinteistä poron käristystä, mutta valmistuu vegesti. Beanit-suikaleet ovat mielestäni tähän ehdottomasti paras kasvisprotsku, ne paistuvat pinnaltaan rapeiksi säilyttäen kuitenkin mehevyytensä.
Lisukkeeksi porottomalle käristykselle sopii hyvin perunamuusi tai keitetyt perunat. Puolukat ovat myös oleellinen lisuke joko pakastettuina tai survoksen tai hillon muodossa.
POROTON KÄRISTYS
Ainekset:
- 1 pkt Nyhtökauraa tai Beanit-suikaleita (240-250 g)
- 1 rkl öljyä tai vegaanista voita
- ½ tl maustepippuria
- 2 dl kasvislientä tai vegaanista lihalientä
- (soijakastiketta tai sienisuolaa)
- puolukoita tai puolukkahilloa
- hienonnettua persiljaa
- lisukkeeksi esim. (piparjuurella maustettua) perunamuussia ja uunissa paahdettuja punajuurilohkoja
Valmistus:
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista Nyhtökaura tai Beanit-suikaleet. Mausta maustepippurilla. Lisää pannulle kasvisliemi ja hauduta pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää hieman soijakastiketta tai sienisuolaa, jos käristys kaipaa suolaa.
- Tarjoile poroton käristys esimerkiksi piparjuurella maustetun perunamuussin, paahdettujen punajuurilohkojen, puolukoiden ja hienonnetun tuoreen persiljan kera.
Vinkit!
Myös olut sopii hyvin porottoman käristyksen liemeksi.
reseptitpääruoka
alle 20 minalle 30 minBeanitnyhtökaura