Tofu limonello on vegeversio Ysibaarin klassikkoannos pollo limonellosta. Upean keltainen ja kirpeän sitruunainen pasta ihastuttaa ja maistuu koko perheelle.
TOFU LIMONELLO
Ainekset:
- 1 pkt maustamatonta tofua (n. 300 g)
- 300 g spagettia
- 2 rkl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 tl kurkumajauhetta
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 rkl agavesiirappia
- 4 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta korianteria
- tabascoa tai crispy chilli in oilia chilin ystäville
- ravintohiivahiutaleita tai vegeparmesaania
Valmistus:
- Ota tofu pois paketista ja kääri se talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen ja laita 15-30 minuutiksi painon alle.
- Laita pastavesi kiehumaan ja keitä spagetti reilusti suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta, mutta säästä hieman keitinvettä.
- Kuutioi tofu ja laita ne kuivalle kuumalle pannulle. Paahda hetki käännellen. Lisää öljy ja ruskista kuutiot keskilämmöllä välillä sekoittaen.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta inkivääri. Lisää ne pannulle tofun joukkoon kurkumajauheen kanssa, kuullota hetki. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu ja siirappi. Lisää jogurtti ja anna kuumentua, mutta älä päästä kiehumaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kypsä valutettu spagetti kastikkeen joukkoon ja lisää tarvittaessa hieman pastan keitinlientä, jotta saat sopivan koostumuksen.
- Viimeistele tuoreella hienonnetulla korianterilla. Tarjoile lisäksi tabascoa tai crispy chilli in oilia ja ravintohiivahiutaleita tai vegeparmesaania.
reseptitpasta
arkiruokainkiväärikorianterisitruunatofuvalkosipuli