Tofu-ananaspasta yllättää maukkaudellaan! Tämä ruoka on varsinkin muksujen makuun ja nopeutensa ansiosta se on myös täydellistä arkiruokaa.
TOFU-ANANASPASTA
Ainekset:
- 350 g pastaa
- suolaa
- 350-400 g maustamatonta tofua
- 3 rkl öljyä
- 2 tl broilerimaustetta
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tlk ananaspaloja (n. 140 g)
- 2 dl kasvipohjaista fraichea
- suolaa ja mustapippuria
- (tuoretta basilikaa)
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja säästä pari desiä keitinvettä. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Pastan kiehuessa ota tofu pois pakkauksesta ja painele kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Murustele tofu käsin paistinpannulle ja paista pari minuuttia kuivalla pannulla. Lisää 2 rkl öljyä ja ruskista. Mausta broilerimausteella. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja paista hetki. Lisää curryjauhe ja rakuuna, paista vielä vähän aikaa.
- Lisää ananaspalat mehuineen pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon fraiche. Lisää pasta ja tofu, anna kuumentua. Lisää tarvittaessa säästämääsi pastan keitinvettä vähän kerrallaan, jos kastike sitä kaipaa.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi tuoreella basilikalla.
reseptitpasta
alle 30 minananasarkiruokasipulitofuvalkosipuli