Tofukalkkuna on uusi joulupöydän tähti! Herkullinen paisti valmistuu tofusta ja perunasta, “nahka” riisipaperista. Tofukalkkuna maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
TOFUKALKKUNA
Ainekset:
- 400 g perunoita
- 1 sipuli
- 500 g maustamatonta tofua
- 3 rkl öljyä
- 2 tl broilerimaustetta
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl sinappijauhetta
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- 2 dl kikhernejauhoja
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 2-4 riisipaperiarkkia
Glaseeraus:
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl tummaa siirappia
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl öljyä
Valmistus:
- Kuori ja pilko perunat muutamaan osaan. Keitä tai höyrytä kypsiksi. Valuta vesi pois ja muussaa perunat haarukalla.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuivaa tofu puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja murustele kuivalle pannulle. Paista muutama minuutti, jotta enimmät kosteudet poistuvat. Lisää sitten öljy ja sipuli pannulle. Paista välillä sekoitellen, kunnes sipuli on kypsää. Sekoita joukkoon broilerimauste, suola, mustapippuri, valkosipulijauhe, sipulijauhe ja sinappijauhe. Paista vielä hetki.
- Sekoita tofuseokseen ravintohiivahiutaleet ja soseuta seos sauvasekoittimella.
- Sekoita soseutettu tofu muussatun perunan kanssa. Sekoita joukkoon kikhernejauhot ja maizena.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Jaa massa kahteen osaan ja muotoile ne kalkkunan rintafileiden muotoon (tai muuuhun haluamaasi muotoon) leivinpaperille uunipellille. Kastele riisipaperit, jotta ne pehmenevät ja kääri tofukalkkunan ympärille.
- Sekoita glaseerauksen ainekset keskenään. Sudi sitä tofukalkkunan pintaan. Paista yhteensä 30 minuuttia, sudi glaseerausta pintaan kymmenen minuutin välein.
- Lopuksi käännä uunin grillivastukset päälle ja paahda tofukalkkunan “nahka” rapeaksi. Muista tarkkailla tofukalkkunaa uunissa, ettei se pala. Anna jäähtyä hetki ennen siivuiksi leikkaamista ja tarjoilua.
Vinkit!
Tofukalkkunan rakenne on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on saanut kiinteytyä. Voit siis valmistaa sen etukäteen ja tarjoilla jouluaterialla kylminä tai lämmitettyinä viipaleina.
reseptitpääruoka
jouluperunasipulitofu