Papu-makkarapata on täydellistä ruokaa talvipäivään! Mainioiden makujen ruoka valmistuu alle tunnissa ja vain paranee uudelleen lämmitettynä – tee siis kerralla iso satsi!
Tämän vegepadan maun salaisuus on soffrittossa, italialaisen keittiön klassisessa makupohjassa. Siihen tulee sipulia, lehtiselleriä ja porkkanaa, toisinaan myös valkosipulia. Lisäksi padassa maistuu fenkoli, joka voi olla monille vieras kasvis, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen.
PAPU-MAKKARAPATA VEGEMAKKARASTA
Ainekset:
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 lehtisellerin vartta
- 2 porkkanaa
- 1 fenkoli
- 2 rkl öljyä
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 dl keitettyjä papuja
- 4 dl kasvislientä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 pkt vegaanista makkaraa (n. 200 g)
- tuoretta korianteria
- tarjoiluun (korianteri)pestoa
- lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä tai kauraa
- pöytämausteeksi chiliä jossain muodossa
Valmistus:
- Kuori ja hienona sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna lehtisellerit, kuori ja hienonna porkkanat. Leikkaa fenkoli suupaloiksi.
- Kuumenna öljy padassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sitten valkosipuli, lehtiselleri ja porkkana. Kuullota noin kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä.
- Lisää fenkoli, timjami ja savupaprika. Sekoita ja paista hetki. Lisää sitten tomaattimurska, pavut ja kasvisliemi. Anna padan muhia noin puoli tuntia.
- Paloittele makkarat ja ruskista ne tilkassa öljyä. Lisää pataan ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.
- Tarjoile papu-makkarapadan kanssa korianteripestoa ja keitettyä riisiä. Iske pöytään hienonnettua chiliä, chilikastikepullo tai kuivattuja chilihiutaleita, jotta ruokailijat voivat lisätä sitä oman makunsa mukaan.
Vinkit!
Tänä päivänä kaupan vegehyllyssä on useita makkaroita, mistä valita. Käytä tähän omaa suosikkiasi tai kokeile jotain uutta. Hyviä vegemakkaroita löytyy myös pakastimen puolelta. Pavuiksi voit käyttää mitä tahansa papusia, tällä kertaa ohjeessa on käytetty itse keitettyjä ruskeita papuja.
reseptitpääruoka
arkiruokafenkolilehtisellerimakkarapavutporkkanasipulivalkosipuli