Punaviiniglögi on maukas ja tuhti joulunalusen juoma. Glögi on tosi helppo valmistaa itse, tarvitset vain hieman mausteita ja malttia!
Glögi kannattaa keittää mahdollisimman edullisesta, mutta kuitenkin laadukkaasta viinistä. Sellaisesta, jota joisit muutenkin. Sama periaate pätee muuten myös punaviinikastikkeen teossa. Ei paha viini ei hyväksi muutu, vaikka kuinka keittelis.
PUNAVIINIGLÖGI
Ainekset:
- 1 pullo punaviiniä (0,75 l)
- 8 kokonaista kardemummaa
- 8 neilikkaa
- 2 kanelitankoa
- 1 appelsiini (luomu)
- 1 dl (kookos)sokeria
- tarjoiluun manteleita ja rusinoita tai kuivattuja karpaloita
Valmistus:
- Mittaa kattilaan punaviini, kardemummat, neilikat ja kanelitangot. Pese appelsiini ja leikkaa sen kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kuoret kattilaan ja anna glögin maustua muutaman tunnin ajan kylmiltään.
- Lisää sokeri kattilaan ja kuumenna glögi. Älä päästä kiehumaan.
- Siivilöi mausteet pois ja tarjoile juoma höyryävän kuumana manteleiden ja rusinoiden kera.
Vinkit!
Alkoholittoman version voi tehdä alkoholittomasta punaviinistä tai punaherukkamehusta.
reseptitjuomat
appelsiinijouluviini