Vorotahna eli vegaaninen savuporotahna on herkullinen lisä juhlapöytään. Se maistuu suolaisten joulutorttujen, ruislastujen tai saaristolaisleivän päällä.
VOROTAHNA
Ainekset:
- 90 g Good & Green Smoked Ham Flavoured -kasvisleikkelettä
- 1 suolakurkku
- 1 pieni punasipuli
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 150 g vegaanista tuorejuustoa
- 1-2 rkl kasvipohjaista fraichea
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 tl dijon-sinappia
- mustapippuria
- (suolaa)
Valmistus:
- Leikkaa kasvisleikkele pieniksi paloiksi, samoin suolakurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli.
- Siirrä tuorejuusto kulhoon ja notkista se sekoittamalla. Lisää joukkoon fraiche, sitruunan mehu ja sinappi.
- Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon leikkele, suolakurkku, punasipuli ja ruohosipuli. Mausta ripauksella mustapippuria. Maista ja lisää tarvittaessa myös ripaus suolaa.
- Laita vorotahna jääkaappiin tekeytymään toviksi ennen tarjoilua.
Alkuperäinen resepti: Viena K
reseptitalkuruoat
joulupunasipulisitruunasuolakurkku