Soto ayam on indonesialainen kana-nuudelikeitto, jossa maistuu klassiset aasialaiset maut. Kasviskapinan versio on helppo ja nopea, mutta silti superaromaattinen ja tietysti täysin kasvipohjainen.
SOTO AYAM
Ainekset:
Bumbu (mausteseos):
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä pieninä paloina
- 1 rkl jauhettua kurkumaa
- 1 rkl jauhettua korianteria
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
- 2 rkl öljyä
Keitto:
- 200 g riisinuudeleita
- 200 g vegekanaa (esim. seitankanaa)
- 1 rkl öljyä
- (broilerimaustetta tai suolaa)
- 400 ml kookosmaitoa
- 6 dl kasvislientä (kuutiosta tehty käy hyvin)
- kourallinen aasialaisia yrttejä (thaibasilikaa, koreanminttua ja/tai korianteria) ja lehtisellerin lehtiä
- tarjoiluun kecap manisia eli makeaa soijakastiketta, sambal oelekia eli chilitahnaa, rapeaa sipulia ja limelohkoja
Valmistus:
- Tee ensin bumbu eli mausteseos. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita kaikki bumbun ainekset pieneen tehosekoittimeen tai mortteliin ja aja/nuiji tahnaksi.
- Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä huuhtelemalla.
- Paista vegekana rapeaksi öljyssä. Mausta tarvittaessa broilerimausteella tai suolalla.
- Freesaa bumbua kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
- Jaa nuudelit ja vegekanat neljään kulhoon. Jos nuudelit ovat ehtineet liimaantua yhteen, nopea huuhtelu kylmällä vedellä auttaa asiaan. Kauho liemi päälle ja viimeistele annokset tuoreilla yrteillä ja lehtisellerin lehdillä. Tarjoile lisäksi kecap manisia, sambal oelekia, rapeaa sipulia ja limelohkoja.
reseptitkeitot
aasialainenalle 30 mininkiväärikookosmaitolimesipulivalkosipulivegekanayrtit