Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 528 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 30 )keitot ( 43 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 42 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 167 )pasta ( 55 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 67 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 64 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 69 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 43 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 61 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 13 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 58 )linssit ( 15 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 6 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 27 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 37 )persimon ( 8 )peruna ( 54 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 40 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 34 )sipuli ( 162 )sitruuna ( 125 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 272 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 6 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 26 )

SOTO AYAM

Soto ayam on indonesialainen kana-nuudelikeitto, jossa maistuu klassiset aasialaiset maut. Kasviskapinan versio on helppo ja nopea, mutta silti superaromaattinen ja tietysti täysin kasvipohjainen.

Annoskuva reseptille soto ayam

SOTO AYAM

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
25 min

Ainekset:

Bumbu (mausteseos):

  • 1 sipuli 
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä pieninä paloina
  • 1 rkl jauhettua kurkumaa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 rkl öljyä

Keitto:

  • 200 g riisinuudeleita
  • 200 g vegekanaa (esim. seitankanaa)
  • 1 rkl öljyä
  • (broilerimaustetta tai suolaa)
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 6 dl kasvislientä (kuutiosta tehty käy hyvin)
  • kourallinen aasialaisia yrttejä (thaibasilikaa, koreanminttua ja/tai korianteria) ja lehtisellerin lehtiä
  • tarjoiluun kecap manisia eli makeaa soijakastiketta, sambal oelekia eli chilitahnaa, rapeaa sipulia ja limelohkoja

Valmistus: 

  1. Tee ensin bumbu eli mausteseos. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita kaikki bumbun ainekset pieneen tehosekoittimeen tai mortteliin ja aja/nuiji tahnaksi.
  2. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä huuhtelemalla.
  3. Paista vegekana rapeaksi öljyssä. Mausta tarvittaessa broilerimausteella tai suolalla.
  4. Freesaa bumbua kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
  5. Jaa nuudelit ja vegekanat neljään kulhoon. Jos nuudelit ovat ehtineet liimaantua yhteen, nopea huuhtelu kylmällä vedellä auttaa asiaan. Kauho liemi päälle ja viimeistele annokset tuoreilla yrteillä ja lehtisellerin lehdillä. Tarjoile lisäksi kecap manisia, sambal oelekia, rapeaa sipulia ja limelohkoja.
reseptitkeitot
aasialainenalle 30 mininkiväärikookosmaitolimesipulivalkosipulivegekanayrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit