Paistettu hernisriisi on helppo ja nopea ruoka, joka maistuu koko perheelle. Tässä versiossa on mukana mm. hernistä, kukkakaalia ja ananasta. Paistetun riisin voi valmistaa hyvin edellispäivänä keitetystä riisistä ja hyödyntää kaapin perälle unohtuneita kasviksia.
PAISTETTU HERNISRIISI
Ainekset:
- 2 dl riisiä
- vettä ja 1 kasvisliemikuutio
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- n. 200 g kukkakaalia
- n. 100 g ananasta
- 1 porkkana
- 3 rkl öljyä
- 1 pss hernistä (80 g)
- 2 dl riisin keitinlientä tai vettä
- 1 dl pakasteherneitä
- 4 rkl soijakastiketta
- 1 ½ rkl miriniä
- ½ sitruunan mehu (tai 1 limen)
- suolapähkinöitä
- ruohosipulia tai kevätsipulia
- crispy chilli in oilia tai chiliä jossain muussa muodossa
Valmistus:
- Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta, mutta säästä 2 dl keitinlientä, jos sitä jää yli. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele ananas sekä porkkana pieniksi paloiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, inkivääri ja porkkana, paista muutama minuutti. Lisää kukkakaali ja hernis, paista pari minuuttia. Lisää 2 dl riisin keitinlientä (tai vettä) ja anna sen imeytyä hernikseen.
- Sekoita joukkoon ananas ja riisi. Paista välillä sekoitellen jokunen minuutti. Lisää herneet ja anna niiden sulaa.
- Mausta ruoka soijakastikkeella, mirinillä ja sitruunan mehulla. Tarjoile suolapähkinöiden, hienonnetun ruohosipulin ja chilin kanssa.
Vinkit!
Paistettuun riisiin voi näppärästi upottaa hävikkiuhan alla olevia kasviksia, joten vaihda niitä mielesi mukaan.
Herniksen sijaan voi ruokaan käyttää esim. tofua tai kikherneitä.
reseptitpääruoka
aasialainenananashernisinkiväärikukkakaaliporkkanariisiruohosipulisipulisuolapähkinätvalkosipuli