Mapo tofu on yksi suosituimmista kiinalaisista resepteistä eikä ihme, sillä se on totisesti mieletön makupommi. Ruoka on jopa yllättävän helppotekoinen, mutta vaatii pyörähdyksen aasialaisessa marketissa.
MAPO TOFU
Ainekset:
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 dl soijarouhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 ½ rkl fermentoituja mustapapuja
- 2-3 rkl doubanjiangia (tai gochujangia)
- 1 rkl sichuaninpippureita jauhettuna
- 4 dl vegaanista kana- tai kasvislientä (kuutiosta valmistettu sopii hyvin)
- 1 pkt silken-tofua eli pehmeää tofua (250 g)
- 1 rkl maizenaa + 2 rkl vettä
- 1 rkl miriniä
- 2 tl seesamiöljyä
- ruohosipulia, kevätsipulia tai nippusipulin varsia
- lisukkeeksi keitettyä riisiä
Valmistus:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota valkosipulia hetken aikaa. Lisää soijarouhe ja paista sekoitellen noin minuutin ajan. Mausta 1 rkl soijakastikkeella ja sokerilla. Lisää vesi ja anna imeytyä soijarouheeseen.
- Rouhi fermentoidut soijapavut rouheasti veitsellä ja lisää pannulle doubanjiangin ja sichuaninpippurin kanssa. Sekoita joukkoon liemi ja kuumenna kiehuvaksi.
- Kuutioi tofu varovasti ja lisää kastikkeeseen. Keitä seosta hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Sekoita maizena ja kylmä vesi keskenään, sekoita se kastikkeen joukkoon. Mausta vielä 1 rkl soijakastikkeella, mirinillä ja seesamiöljyllä. Tarkista maku.
- Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Vinkit!
Doubanjiangia, fermentoituja mustapapuja ja sichuaninpippureita löydät varmiten aasialaisista ruokakaupoista. Nykyisin on myös useita eri verkkokauppoja.
Voit tehdä ruoan myös kiinteästä tofusta, mutta lopputulos ei ole yhtä autenttinen.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 minruohosipulisoijarouhetofuvalkosipuli