Sitruunaiset valkosipulikermaperunat tuovat vaihtelua ruokapöytään. Sitruuna antaa perunalisukkeelle raikkaan maun, jonka ansiosta se on parhaimmillaan keväisillä aterioilla.
SITRUUNAISET VALKOSIPULIKERMAPERUNAT
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 1 tl kuivattua timjamia (tai 2 rkl tuoretta)
- 4 dl kasvipohjaista kermaa
- suolaa ja mustapippuria
- 25 g kasvipohjaista voita tai margariinia
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Laita perunat ja valkosipulit uunivuokaan ja sekoita niiden joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä timjami, suola ja mustapippuri. Kaada kerma tasaisesti vuokaan ja jaa voi nokareina vuoan pinnalle.
- Paista perunoita noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
reseptitlisukkeet
perunasitruunatimjamivalkosipuli