Paahdetut harissaperunat tahini-soijakastikkeella on ihana lisuke. Voimakkaat maut sopivat täydellisesti kotoisalle perunalle ja tämä lisuke on omiaan vaikkapa juhlapyhien ruokapöytään!
PAAHDETUT HARISSAPERUNAT & TAHINI-SOIJAKASTIKE
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 50 g harissaa (tai rose harissaa, harissapestoa tai tomaattista pestoa, jos et halua yhtään tulisuutta)
- suolaa ja mustapippuria
- seesaminsiemeniä
- tuoretta minttua
Tahini-soijakastike:
- 60 g tahinia
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 ½ rkl miriniä
- 1 ½ rkl riisiviinietikkaa
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen kiertoilmalle (kyllä, niin kuumaksi!)
- Pese perunat hyvin, ei tarvitse kuoria. Leikkaa ne noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita perunakuutiot, valkosipuli, öljy ja harissa keskenään. Levitä tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Peitä foliolla.
- Paahda pottuja uunissa 15 minuuttia.
- Poista folio ja jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia. Sekoita puolivälissä. Perunoiden pitää olla ihanasti paahtuneita ja pehmoisia.
- Kun perunat paahtuu, sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää noin ruokalusikallinen vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
- Siirrä perunat tarjoiluvadille ja lusikoi kastike päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä ja hienonnetulla tuoreella mintulla.
Alkuperäinen resepti: Yotam Ottolenghi
reseptitlisukkeet
harissaminttuperunatahinivalkosipuli