Linssi-perunasalaatti on ruokaisa tarjottava piknikille, juhlapöytään ja grilliaterialle. Versot, kevätsipuli ja ihanan aromaattinen basilikavinegretti viimeistelevät makumaailman.
LINSSI-PERUNASALAATTI
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 prk punaisia linssejä (n. 230 g keitettyjä linssejä)
- pari kourallista versoja, esim. herneen ja valkolupiinin
- muutama kevätsipuli
- basilikan lehtiä
Basilikavinegretti:
- 1 dl basilikaa varsineen hienonnettuna
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
- 1 tl dijon-sinappia
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Pese perunat hyvin (ja kuori halutessasi). Pilko perunat suupaloiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Paahda uunissa 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista perunoiden paahtuessa basilikavinegretti. Hienonna basilika ja laita kaikki ainekset kulhoon. Surauttele sekaisin sauvasekoittimella.
- Valuta ja huuhtele linssit. Sekoita linssit perunoiden joukkoon. Pilko versot kahteen-kolmeen osaan ja hienonna kevätsipulit, sekoita salaattiin. Lisää vinegretti ja runsaasti basilikan lehtiä. Tarjoile heti tai laita toviksi jääkaappiin maustumaan.
Vinkit!
Jos haluat itse keittää linssit, niin valitse punaisten sijaan keltaisia, vihreitä tai mustia linssejä. Punaiset nimittäin menevät itse keittämällä helposti muussiksi.
reseptitsalaatit
basilikaherneenversotkevätsipulilinssitlupiininversotperunavappu