Voikukkakakku on alkukesän hurmaavin leivonnainen! Vegaaninen kakku on maultaan raikkaan sitruunainen, koostumukseltaan mehevän kostea ja todella helppotekoinen.
Vegaaninen leivonta on tosi helppoa, tässäkin reseptissä vain sekoitellaan kuivat ja kosteat aineet keskenään ja sitten yhdistetään. Se, mihin aloitteleva vegaanileipuri voi kompastua, on paistoaika, sillä ainakin oman kokemukseni mukaan vegaanisia leipomuksia pitää usein paistaa hieman pidempään. Tärkeintä on, ettei kakku jää raa’aksi vaan kyspyy juuri ihanan mehevän kypsäksi.
SITRUUNAINEN VOIKUKKAKAKKU
Ainekset:
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 3/4 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
- 1 dl soija- tai kaurajogurttia
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 sitruunan kuori
- ½ dl sitruunan mehua
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 dl voikukan terälehtiä
- öljyä vuoan voiteluun
Kuorrutus:
- 3/4 dl tomusokeria
- n. ½ rkl kaurajuomaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa kaurajuoma, jogurtti, rypsiöljy, hienoksi raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu ja vaniljauute.
- Yhdistä seokset, sekoita vain sen verran, kuin on pakko. Kääntele joukkoon voikukan terälehdet.
- Kaada seos voideltuun leipävuokaan.
- Paista voikukkakakkua uunissa n. tunnin verran tai kunnes kypsää. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: upota se kakkuun ja nosta ylös. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raakaa ja vaatii lisää paistamista. Kypsä kakku on mehevän kosteaa, mutta taikinaa ei tartu enää tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakulle. Halutessasi koristele kakku voikukilla.
reseptitmakeat leivonnaiset
kakkusitruunavillivihanneksetvoikukka