Villiyrttichimichurri on ihana kesäinen kastike erilaisten leipien, salaattien ja grilliruokien kylkeen. Chimichurri on suosittu kastike ympäri Etelä-Amerikan ja se sopii hyvin myös marinadiksi.
Uudenlaisen twistin argentiinalaislähtöinen soossi saa, kun sen valmistaa kotoisista villivihanneksista. Paras lopputulos syntyy käyttämällä pääosin mietoja villiyrttejä ja lisäämällä joukkoon hieman voimakkaamman makuisia kasveja.
VILLIYRTTICHIMICHURRI
Ainekset:
- kourallinen erilaisia villiyrttejä, n. 2 dl hienonnettuna (esim. jauhosavikkaa, siankärsämöä, vesiheinää, vuohenputkea, voikukkaa…)
- 1 nippusipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2-1 punainen chili
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 1/2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Hienonna villiyrtit, nippusipuli, valkosipulinkynnet ja chili ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää öljy, viinietikka ja oregano.
- Surauttele kastikkeeksi ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Vinkit!
Villiyrttisesongin ulkopuolella voit tehdä kastikkeen klassisesti lehtipersiljasta (ja korianterista).
Halutessasi voit valmistaa kastikkeen myös ilman tehosekoitinta: hienonna vain kaikki ainekset ja sekoita keskenään.
reseptitkastikkeet
chilinippusipulivalkosipulivillivihannekset