Sitruuna-unikonsiemenkakku on mehevä ja kaunis leivonnainen, joka sopii hyvin vaikkapa keväisiin juhlahetkiin. Kakku saa keltaisen sävyn kurkumasta, joka ei kuitenkaan maistu lopputuloksessa.
SITRUUNA-UNIKONSIEMENKAKKU
Ainekset:
- 2 ½ dl kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
- 3 dl sokeria
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl (vanilja)soijajogurttia
- 2 sitruunan kuori hienona raasteena
- ½ dl sitruunan mehua
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurajauhoja
- 2 rkl unikonsiemeniä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl jauhettua kurkumaa
- 1/4 tl suolaa
- margariinia tai kasvipohjaista voita sekä korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Kuorrutus:
- 150 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- ½ sitruunan kuori hienona raasteena
- 2 tl sitruunan mehua
- (koristeeksi kuivattuja syötävien kukkien terälehtiä tai nonparelleja)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita kauramaito, sokeri, rypsiöljy, jogurtti sekä sitruunan kuori ja mehu keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurajauhot, unikonsiemenet, vaniljasokeri, leivinjauhe, kurkuma ja suola.
- Kääntele kuivat aineet kosteiden sekaan.
- Voitele ja korppujauhota kakku- tai leipävuoka. Levitä taikina vuokaan.
- Paista kakkua 50-60 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää se kakkuun ja jos siihen tarttuu taikinaa, on kakku vielä raakaa.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan. Siirrä tarjoiluvadille.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontasitruuna