Sitruunaiset mustikkamuffinit ovat helppotekoisia ja superherkullisia leivonnaisia. Kananmunien sijaan taikinaan sujahtaa ravintorikkaita chia-siemeniä.
SITRUUNAISET MUSTIKKAMUFFINIT
Ainekset:
- 1 sitruunan kuori hienona raasteena
- 3 dl kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 rkl chia-siemeniä
- 6 rkl vettä
- 6 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia sulatettuna
- 3 dl mustikoita
Muruseos:
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1/2 dl kasvipohjaista voita tai margariinia sulatettuna
Valmistus:
- Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sekoita kauramaidon joukkoon sitruunamehu ja siirrä sivuun 10 minuutiksi. Sekoita chia-siemenet ja vesi keskenään pienessä kulhossa ja jätä turpoamaan 10 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Sekoita uudessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, kardemumma, ruokasooda, suola ja muskottipähkinä.
- Sekoita kauramaito-sitruunaseokseen chia-siemenseos, öljy ja sulatettu vegaaninen voi. Sekoita seos kuiviin aineisiin. Kääntele joukkoon mustikat.
- Sekoita muruseoksen ainekset keskenään käsin nyppimällä.
- Jaa muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin. Jaa muruseos muffineiden päälle.
- Paista muffineita ensin kuusi minuuttia. Laske sitten uunin lämpötila 175 asteeseen, älä avaa luukkua. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Voit testata kypsyyttä hammastikulla: tökkää se muffiniin, jos tikkuun jää taikinaa, on leivos vielä raaka.
- Anna jäähtyä ja herkuttele!
Vinkit!
Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne taikinan joukkoon jäisinä.
reseptitmakeat leivonnaiset
chia-siemenetleivontamustikkasitruuna