Tattikeitto on juhlavan makuinen ruoka, mutta passaa hyvin arkeenkin hyvänä tattivuotena. Tilkka sherryä aateloi umamisen makumaailman.
TATTIKEITTO
Ainekset:
- 500 g tatteja (+ muutama pieni ja napakka tatti paistettavaksi keiton päälle niin halutessasi)
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl kuivattua rakuunaa
- 8 dl kasvislientä (esim. liemikuutiosta tehtyä)
- 2 rkl sherryä
- 1 dl kaurakermaa
- (ripaus kuivattua chiliä)
Valmistus:
- Putsaa ja pilko tatit. Kuori ja hienonna sipuli.
- Laita tatit kattilaan ja paista niitä hetki ilman rasvaa, jotta enimmät nesteet haihtuvat. Lisää sitten voi ja sipulit ja paista, kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla rakuunalla.
- Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Lisää sherry ja keitä vielä muutama minuutti.
- Lisää kaurakerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku. Voit myös tässä kohtaa lisätä keittoon hiukan chiliä halutessasi.
- Tarjoile sellaisenaan tai valmista kaveriksi voissa paistettuja, suolalla ja mustapippurilla maustettuja siivutettuja tatteja.
Vinkit!
Voit valmistaa keiton myös kuivatuista tateista. Tarvitset niitä n. 50 g. Liota kuivattuja tatteja vedessä puolisen tuntia ja käytä liotusvesi ruokaan.
reseptitkeitot
sienetsipulitatit