Seitanpasta on helppo ja hyvä arkiruoka, johon voi upottaa vaikkapa joulusta ylijääneet seitankinkut. Myös kasviksia voi lisätä jääkaapin vihanneslokeron tilanteen mukaan.
SEITANPASTA
Ainekset:
- 350 g pastaa
- suolaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 200 g seitania tai seitankinkkua
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 dl kaurakermaa
- 2-3 dl pastan keitinvettä
- mustapippuria
- basilikaa tai persiljaa
- kasvipohjaista parmesaania
- chiliä rouheena tai tuoreena
Valmistus:
- Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä kolmisen desiä keitinvedestä. Huuhtele pasta kylmällä vedellä kypsymisen pysäyttämiseksi, mikäli kastike ei ole samaan aikaan valmista.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa paprika paloiksi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Tarvittaessa pilko seitan paloiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja paista hetki. Lisää sitten seitan ja paista vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja soijakastike, paista hetki.
- Lisää paprika ja kaurakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti.
- Sekoita joukkoon pasta ja pastan keitinvettä desi kerrallaan, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella basilikalla, vegeparmesaanilla ja halutessasi myös chilillä.
Kokeile seitanpastan kanssa itse tehtyä auringonkukansiemenparmesaania:
reseptitpasta
alle 30 minarkiruokaaurinkokuivatut tomaatitbasilikapaprikaseitansipulivalkosipuli