Sitruunarisotto on raikas ruoka sellaisenaan tai lisukkeena tarjoiltuna. Vegaanisen risoton tekeminen on helppoa ja lopputulos superherkullinen.
SITRUUNARISOTTO
Ainekset:
- 1 l vegaanista kanalientä tai kasvislientä (kuutiosta tehty käy hyvin)
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 sitruunan kuori ja mehu (n. 3 rkl mehua)
- 100 g vegaanista tuorejuustoa
- 3 rkl vegaanista parmesaania (tai ravintohiivahiutaleita)
- 2 rkl vegaanista voita (Violife Vioblock) tai margariinia
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Valmistus:
- Laita liemi kuumenemaan kattilaan.
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää risottoriisiä ja valkosipulinkynnet, kuullota vielä hetki.
- Lisää viini kattilaan ja anna imeytyä riiseihin. Ala lisäämään kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä aina ennen uuden lisäämistä. Sekoittele usein.
- Kun riisit ovat napakan kypsiä, sekoita joukkoon sitruunan hienoksi raastettua kuori ja mehu sekä tuorejuusto, parmesaania ja voi. Vatkaa voimakkaasti, jotta saat hyvän rakenteen risottoon. Se saa jäädä aika juoksevaksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella hienonnetulla basilikalla. Halutessasi voit ripotella risoton pinnalle vielä vegaanista parmesaania (kuvassa Foodin-merkin Paramesania) ja sitruunan kuorta.
- Tarjoile heti, risotto ei tykkää odottelusta.
reseptitpääruoka
basilikapääsiäinenriisirisottosalottisipulisitruunavalkosipuli