Kauraisa kaalipata kasvisjauhiksella on mitä mehevintä arkiruokaa. Käyttämällä gluteenittomia kaurajyviä on ruoka myös gluteeniton.
Nopsahkoksi arkiruuaksi kaalipata muuttuu, kun vihannekset pilkkoo etukäteen viikonloppuna. Ne säilyvät hyvin muutaman päivän jääkaapissa kostean pyyhkeen alla.
KAURAISA KAALIPATA
Ainekset:
- 1 iso sipuli
- 1 kg kaalia
- 3 isoa porkkanaa
- 1 juuripersilja tai palsternakka
- 2 + 1 rkl öljyä
- 3 dl vettä tai kasvislientä
- 2 tl kuivattua meiramia
- 1 dl kauranjyviä
- 1 rs kasvisjauhista, tarvittaessa gluteenitonta (n. 250 g)
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl siirappia
- suolaa ja mustapippuria
- tarjoiluun puolukkahilloa tai pakastepuolukoita
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli. Pilko kaali paloiksi. Kuori porkkanat ja juuripersilja ja leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi.
- Kuumenna 2 rkl öljyä isossa padassa tai kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kaalit ja juurekset ja jatka paistamista välillä sekoitellen noin 10-15 minuutin ajan. Lisää sekaan vesi, meirami ja kaurajyvät. Sekoita hyvin ja peitä kannella.
- Anna kaalipadan muhia kannen alla välillä sekoitellen noin 30-45 minuuttia.
- Ruskista kaalipadan hautuessa kasvisjauhis ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhis ripauksella savupaprikaa ja lorauksella soijakastiketta. Sekoita jauhis kaalipadan joukkoon siinä vaiheessa, kun kaurajyvät alkaa olla kypsiä.
- Mausta kauraisa kaalipata siirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile puolukkahillon ja/tai pakastepuolukoiden kanssa.
Vinkit!
Voit käyttää kasvisjauhiksen sijaan tähän ruokaan myös soijarouhetta. Paista 2 dl soijarouhetta reilussa määrässä öljyä, lisää 1-2 dl vettä ja mausta samoin kuin jauhis.
reseptitpääruoka
arkiruokajuuripersiljakaalikasvisjauhiskauraporkkanapuolukkasipuli