Schnitzel-leipä maistuu vaikkapa lounaana! Tämän vegaanisen leivän välissä on vegeleikkeen lisäksi piparjuurella maustettua majoneesia, marinoitua punakaalia ja ituja.
Täytteet voi tunkea kahden hapanjuurileipäsiivun tai vaihtoehtoisesti burgeri- tai hodarisämpylän väliin. Tai miksipä ei myös suomalaisten lempileipä ruispala passaisi schnitzelin kanssa tarjottavaksi.
SCHNITZEL-LEIPÄ VEGAANISESTI
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1 rkl piparjuuriraastetta
- 2 vegaanista schnitzeliä
- öljyä paistamiseen
- suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua mausteeksi
- hyvää leipää (kaksi siivua per annos)
- marinoitua punakaalia tai hapankaalia
- ituja/silmuja
- Valmista marinoitu punakaali alla olevan ohjeen mukaan.
- Mausta majoneesi hienoksi raastetulla piparjuurella.
- Paista schnitzel pannulla öljyssä rapeaksi ja kuumaksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Leikkaa kaksi siivua leipää. Paahda tai paista ne halutessasi.
- Voitele sekä leivän kansi että pohja piparjuurimajoneesilla.
- Täytä leipä schnitzelillä, marinoidulla punakaalilla ja iduilla. Paina kansi kiinni ja herkuttele.
MARINOITU PUNAKAALI
Ainekset:
- 2 dl suikaloitua punakaalia
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ rkl omenaviinietikkaa
- ripaus suolaa
Valmistus:
- Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuelti.
- Hiero kaalin joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja suolaa.
- Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
reseptitleivät
alle 20 minidutpiparjuuripunakaali