Gochujang-gnocchit ovat koukuttavan herkullinen ja nopea ruoka, joka sopii niin lisukkeeksi kuin sellaisenaankin popsittavaksi. Kermaisen tulisen annoksen viimeistelevät kevätsipuli ja seesaminsiemenet.
GOCHUJANG-GNOCCHIT
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1-2 rkl gochujang-chilitahnaa
- 2 rkl limen mehua
- 2 1/2 dl pippurin makuista kaurakermaa (tai maustamatonta)
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 500 g kasvipohjaisia gnoccheja
- (suolaa ja mustapippuria)
- 2 kevätsipulia (tai tuoretta basilikaa / korianteria)
- seesaminsiemeniä
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valmista kastike: sekoita tomaattipyre, soijakastike, gochujang, limen mehu ja kaurakerma keskenään.
- Kuumenna öljyt pannulla ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja gnocchit, paista välillä sekoitellen, kunnes gnocchit ovat saaneet vähän väriä.
- Sekoita kastike gnocchien joukkoon ja anna kuumentua. Keitä pari minuuttia, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
- Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkit!
Gochujang on korealaista fermentoitua chilitahnaa, jota löytyy nykyisin hyvinvarustelluista marketeista sekä aasialaisista ruokakaupoista.
reseptitlisukkeetpääruoka
alle 20 mingnocchitgochujangkevätsipulilimeseesaminsiemenetsipulivalkosipuli