Muurahaiset kiipeävät puuhun on hassusta nimestään huolimatta herkullinen ruoka! Kasviskapinan versio tästä helposta kiinalaisklassikosta tehdään jauhelihan sijaan soijarouheesta.
MUURAHAISET KIIPEÄVÄT PUUHUN
Ainekset:
- 200 g ohuita riisinuudeleita
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 3 kevätsipulia
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 ½ dl soijarouhetta
- 1 ½ dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl fermentoituja mustapapuja hienonnettuna tai mustapapukastiketta
- valkopippuria
- crispy chilli in oilia tai chilikastiketta
Valmistus:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipuleita hetken aikaa. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia. Varo polttamasta. Lisää vettä n. ½ dl kerrallaan, anna imeytyä soijarouheeseen.
- Sekoita joukkoon inkivääri, kevätsipulin valkoiset osat, soijakastike sekä mustapavut tai mustapapukastike. Paista hetki.
- Sekoita soijarouheen sekaan nuudelit. Mausta valkopippurilla ja tarkista suola. Tarjoile kevätsipulin vihreiden osien sekä haluamasi chilisoossin kanssa.
reseptitpääruoka
alle 20 mininkiväärikevätsipulinuudelitsoijarouhevalkosipuli