Savutofupekoni on mainio kasvipohjainen vaihtoehto pekonille. Savuisa ja makoisa vegepekoni valmistuu näppärästi savustettua tofua käyttämällä.
SAVUTOFUPEKONI
Ainekset:
- 200 g savutofua
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ruskeaa siirappia
- 1 tl paprikajauhetta
- n. 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus:
- Ota savutofu pakkauksesta ja painele kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Leikkaa tofu ohuiksi siivuiksi juustohöylällä.
- Sekoita soijakastike, siirappi ja paprikajauhe keskenään.
- Kuumenna paistinpannu ja paista tofusiivuja hetki molemmilta puolilta enimpien nesteiden haihtumiseksi. Lisää sitten loraus öljyä ja ruskista molemmin puolin. Tee tämä tarvittaessa useammassa erässä, jos tofut eivät mahdu pannulle kerralla.
- Lisää pannulle maustekastike ja sekoittele, jotta se tarttuu kaikkialle savutofuihin. Paista vielä hetki.
- Nosta jäähtymään ja käytä pekonin tapaan.
Herkullisia reseptejä, joihin voit käyttää savutofupekonia:
reseptitraaka-aineet
tofu