Tofukinkku on joulupöydän kasvipohjainen kunkku! Herkullisen savuisa vegaaninen joulukinkku on helppo valmistaa, mutta varaa kokkaamiselle tarpeeksi aikaa.
Voit valmistaa tofukinkun päivää paria ennen jouluaattoa ja viimeistellä sen sinappihunnulla ennen tarjoilua.
TOFUKINKKU SINAPPIHUNNULLA
Ainekset:
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 pkt kylmäsavutofua (á 300 g)
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisliemijauhetta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl kookossokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl mantelijauhoja
- 5 rkl maizenaa tai perunajauhoja
Kuorrutus:
- sinappia (oman maun mukaan vahvaa tai makeaa)
- mantelijauhoja tai (gluteenittomia) korppujauhoja
- neilikoita
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljytilkassa, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
- Murenna tofu kulhoon ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sipulit, oliiviöljy, murennettu kasvisliemikuutio, tomaattipyre, kookossokeri, soijakastike, paprikajauhe ja suola. Soseuta. Sekoita lopuksi joukkoon mantelijauho ja maizena.
- Muotoile taikinasta kinkkurullamainen pallo. Jos taikina on liian löysää, voit lisätä hieman jauhoja. Kääri tofukinkku folioon ja laita jääkaappiin vetäytymään 30-60 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista kinkkua uunissa noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä foliokääreessään jääkaapissa yön yli.
- Irrota folio ja voitele kinkun pinta dijon-sinapilla. Ripottele päälle manteli- tai korppujauhoja ja koristele pinta halutessasi veitsellä tehdyllä ristikolla ja neilikoilla.
- Halutessasi paahda kuorrutukseen kaunis väri uunissa 250 asteessa noin kymmenen minuutin ajan.
reseptitpääruoka
joulusipulitofuvalkosipuli