LASI­MESTARIN TOFU

Lasimestarin tofu on vegaaninen versio joulupöydän klassikosta. Perinteinen etikkaliemi kohtaa purkissa savutofun, porkkanan ja punasipulin – lopputulos on hurmaava!

Annoskuva reseptille lasimestarin tofu

LASI­MESTARIN TOFU

Ainekset:

  • 300 g savutofua
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 3 cm inkivääriä

Liemi:

  • 2 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 10 valkopippuria
  • 10 maustepippuria
  • 10 neilikkaa
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä

Valmistus:

  1. Leikkaa tofu pitkittäin puoliksi ja sitten noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi ohuelti porkkana ja sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi.
  2. Lado tofu, porkkanat, sipulit ja inkiväärit 6 dl:n lasipurkkiin kerroksittain.
  3. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.
  4. Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua vähintään muutama tunti.
  5. Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa noin viikon.
reseptitsäilöntä
inkiväärijouluporkkanapunasipulitofu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit