Lasimestarin tofu on vegaaninen versio joulupöydän klassikosta. Perinteinen etikkaliemi kohtaa purkissa savutofun, porkkanan ja punasipulin – lopputulos on hurmaava!
LASIMESTARIN TOFU
Ainekset:
- 300 g savutofua
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 3 cm inkivääriä
Liemi:
- 2 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 10 valkopippuria
- 10 maustepippuria
- 10 neilikkaa
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
Valmistus:
- Leikkaa tofu pitkittäin puoliksi ja sitten noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi ohuelti porkkana ja sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi.
- Lado tofu, porkkanat, sipulit ja inkiväärit 6 dl:n lasipurkkiin kerroksittain.
- Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.
- Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua vähintään muutama tunti.
- Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa noin viikon.
reseptitsäilöntä
inkiväärijouluporkkanapunasipulitofu