Punasipulihilloke on ihastuttava lisuke joulupöytään ja maistuu myös leivän päällä, grilliruokien kanssa tai hampurilaisen välissä. Helppo ja mausteinen hilloke on myös oivallinen ruokalahja.
PUNASIPULIHILLOKE
Ainekset:
- 500 g punasipulia
- 4 valkosipulinkynttä (n. 20 g)
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl hillosokeria
- 3/4 tl suolaa
- 5 neilikkaa
- 5 maustepippuria
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
Valmistus:
- Kuori punasipulit, leikkaa ne puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi tai puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Laita kaikki hillokkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kevyesti poreillen noin puoli tuntia.
- Anna jäähtyä. Nouki mausteet pois ja purkita hilloke. Säilytä punasipulihilloke jääkaapissa.
reseptitsäilöntä
joulupunasipulivalkosipuli