Earl grey pannacotta tarjoillaan vaniljahaudutettujen päärynöiden kanssa. Vegaaninen jälkiruoka sopii ihanasti myös joulupöytään.
Pannacotta on herkullinen klassikkojälkiruoka, joka on lähtöisin Italiasta. Tässä versiossa pannacotta maustetaan earl grey -teellä ja tarjoillaan vaniljaisessa sokeriliemessä haudutettujen päärynöiden kanssa. Maku on ihanan hienostunut, juurikin täydellinen juhlaviin hetkiin.
EARL GREY PANNACOTTA
Ainekset:
Earl grey pannacotta:
- 4-5 dl vegaanista vispikermaa
- 1 ½ rkl earl grey -teetä
- ½ dl sokeria
- 1 pss vegegeliä
Vaniljahaudutetut päärynät:
- 2 päärynää
- 3 dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
- ½ vaniljatanko
Valmistus:
Earl grey pannacotta:
- Mittaa vispikerma ja tee kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hetki. Siivilöi ja palauta neste kattilaan.
- Sekoita kerman joukkoon sokeri ja vegegel. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa ja sokeri on sulanut joukkoon. Jaa seos neljään lasiin tai kulhoon. Anna jäähtyä. Peitä pannacotat kelmulla ja laita yön yli hyytymään jääkaappiin.
- Tarjoile hyytyneinä vaniljahaudutettujen päärynöiden kanssa.
Vaniljahaudutetut päärynät:
- Kuori päärynät, halkaise pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa viuhkoiksi. Isot päärynät kannattaa leikata neljään osaan ja sitten viuhkoiksi.
- Mittaa vesi, sokeri ja sitruunan mehu kattilaan. Halkaise vaniljatanko, rapsuta puolikkaasta siemenet kattilaan ja laita myös vaniljatangon puolikas kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Laita päärynät kattilaan ja keitä keveästi poreillen 15 minuuttia. Anna jäähtyä liemessään.
Vinkit!
Tee kerralla tuplasatsi päärynöitä. Reseptin määrästä lientä riittää hyvin neljään-viiteen päärynään. Tarjoile päärynöitä vaikkapa aamupuuron tai -jogurtin kanssa.
reseptitjälkiruoat
joulupäärynäteevaniljavegegel