Pannarimurot ovat kiirettömien aamujen herkku! Pannukakkutaikinasta paistetaan pieniä pannareita, jotka tarjoillaan mieluisten lisukkeiden kera.
Ei kannata väittää muuta: nämä ovat työläitä! Pikkuruisten pannukakkujen äärellä saa hikoilla hyvän tovin, mutta onhan nämä söpöjä ja hyviä!
PANNARIMUROT
Ainekset:
- 2 ½ dl vehnäjauhoja (voit korvata osan spelttijauhoilla)
- 3 rkl (kookos)sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 2 ½ dl kasvimaitoa, esim. kahviin tarkoitettua kaurajuomaa
- 2 tl omenaviinietikkaa
- ½ tl vaniljauutetta
- paistamiseen kookosöljyä
- tarjoiluun kauramaitoa, siirappia, marjoja, hedelmiä jne.
Valmistus:
- Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää sekaan kasvimaito, omenaviinietikka ja vaniljauute. Anna taikinan tekeytyä 15-30 minuuttia.
- Kaada taikina pursotinpussiin ja paista taikinasta pannulla pikkuruisia pannukakkuja öljyn avulla. Käännä minipannukakut atuloiden tai syömäpuikkojen avulla.
- Tarjoile esimerkiksi voikukka- tai vaahterasiirapin, kauramaidon ja marjojen sekä hedelmien kera. Koristele halutessasi syötävillä kukilla. Ripaus nonparellejakaan ei ole pahitteeksi!
Mitä tarjota pannarimurojen kanssa?
Tarjoile pannarimurot haluamiesi lisukkeiden kanssa. Kuvan annoksessa on kauramaitoa (jota ei saa olla liikaa, jotta pannareista ei tule ihan mössöä), voikukkasiirappia, pakastepunaherukoita, mansikoita, nektariinia, syötäviä kukkia (esimerkiksi orvokkeja, lemmikkejä tai mansikankukkia) ja nonparelleja. Maidon sijaan jogurtti voisi toimia, siirapin sijaan tai lisäksi suklaakastike, nutella tai maapähkinävoi tekisivät ruuasta melkoisen herkkupalan.
reseptitaamupalat
aamiainenpannukakut