Suklaiset kikhernekeksit ilman jauhoja. Näissä helppotekoisissa veikeissä kekseissä maistuu suklaan lisäksi maapähkinävoi ja suolapähkinät.
Suklaiset ja suolapähkinäiset jauhottomat kikhernekeksit ovat sekä vegaaniset että gluteenittomat. Ne on tosi helppo tehdä ja säilyvät hyvinä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä useamman päivän (jos eivät siis tule syödyksi sitä ennen).
Nämä eroavat perinteisistä chocolate chip cookiesseistä ihan merkittävästi, eli jos haluat just sellaisia herkkuja, ei tämä ole resepti sinulle. Mutta jos haluat kokeilla jotain uutta, niin ei muuta kuin leipomaan! Kikherneistä tehdyt keksit eivät maistu kikherneiltä, mutta kyllä niistä huomaa, että jotain erilaista tässä on. Keksit ovat aika pehmoisia, supersuklaisia ja suolapähkinät antavat sopivasti rouskuteltavaa.
SUKLAISET KIKHERNEKEKSIT
Ainekset:
- 1 tlk kikherneitä (380/230 g)
- ½ dl kikherneiden lientä eli aquafabaa
- 2 ½ dl maapähkinävoita
- 1 dl agave- tai vaahterasiirappia
- ½ dl (kookos)sokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljauutetta
- 175 g tummaa suklaata rouhittuna
- 1 dl suolapähkinöitä
Valmistus:
- Mittaa kikherneet, aquafaba, maapähkinävoi ja siirappi tehosekoittimeen ja surauttele melko sileäksi massaksi.
- Kaavi taikina pois tehosekoittimesta ja sekoita joukkoon loput aineet. Jos haluat vähemmän makeita keksejä, voit jättää sokerin pois. Halutessasi voit rouhia myös suolapähkinät, itse tykkään jättää ne kokonaisiksi.
- Käytä kahta lusikkaa: ota toisella nokare taikinaa ja siirrä se leivinpaperille uunipellille toisen avulla. Yhteensä keksejä tulee vajaa 30 kpl.
- Paista kikhernekeksejä 175 asteessa 14 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.