Punaherukkachutney on samaan aikaan makea ja kirpeä sekä ihanan mausteinen hilloke. Tarjoile chutneytä esimerkiksi intialaisten ruokien tai grilliaterioiden lisukkeena.
PUNAHERUKKACHUTNEY
Ainekset:
- 5 dl punaherukoita
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1/2 tl sinapinsiemeniä
- 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl jauhettua tai rouhittua chiliä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
Valmistus:
- Riivi punaherukat tertuista. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kevyesti poreillen noin 20 minuutin ajan, kunnes herukat ja sipulit ovat pehmenneet ja koostumus muuttunut sakeaksi.
- Anna jäähtyä, purkita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Tarjoa punaherukkachutneyta esimerkiksi näiden ruokien kanssa:
reseptitsäilöntä
chutneyinkivääripunaherukkapunasipulivalkosipuli