Kapsalon on ranskanperunoita, seitan-kebabia, salaattia ja valkosipulikastiketta yhdistävä katuruoka Rotterdamista. Tulisen säväyksen ruoka saa sambal oelek -chilitahnasta.
Mikä ihmeen kapsalon?
Kapsalon on peräisin 2000-luvun alkupuolelta Hollannista, Rotterdamista. Ruokalajin nimi viittaa parturiin, sillä sen isäksi ajatellaan paikallista parturia, joka halusi lähi-shawarmaravintolasta annokseensa kaikki suosikkiraaka-aineensa. Pian muutkin asiakkaat halusivat tilata sitä samaa annosta, kuin parturi aina tilaa ja kohta ruokalajista olikin tullut klassikko, jota tarjoillaan Rotterdamin lisäksi muuallakin Euroopassa.
KAPSALON
Ainekset:
- 750 g ranskanperunoita
- ½ tl suolaa
- n. 230 g seitan-kebabia (esim. Vegem tai Vöner)
- 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
- 100 g vegaanista (savu)juustoa raastettuna
- 1 pieni punasipuli
- 150 g kirsikkatomaatteja
- ½ ruukkua salaattia
- 50 g suolakurkkuviipaleita
- vegaanista valkosipulikastiketta (esim. Hesburger)
- (lehtipersiljaa)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Levitä ranskanperunat leivinpaperille uunipellille ja paista kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.
- Levitä seitan-kebab ja sambal oelek ranskanperunoiden päälle ja lisää lopuksi raastettu (savu)juusto. Paahda kapsalonia uunissa vielä noin 10 minuuttia.
- Kuori punasipuli ja leikkaa se siivuiksi. Paloittele kirsikkatomaatit ja revi salaatti suupaloiksi.
- Levitä salaatti, kirsikkatomaatit, punasipulit ja suolakurkkuviipaleet kapsalonin päälle ja viimeistele valkosipulikastikkeella sekä halutessasi myös hienonnetulla lehtipersiljalla.
Vinkit!
Voit tarjoilla sambal oelekin myös erikseen, mikäli kaikki ruokailijat eivät pidä tulisista mauista.
Joulun jälkeen kapsalon on täydellinen päätepysäkki ylijääneelle seitankinkulle. Leikkaa se ohuiksi kebabmaisiksi siivuiksi juustohöylän tai veitsen avulla.