Gravokado eli graavattu tai marinoitu avokado on herkullinen lisäys joulun ruokapöytään. Raikas sitruunalla ja suolalla maustettu avokado saa kaverikseen retiisiä, kaprista ja tilliä.
Tämä on simppeli ja superherkullinen ruoka, kunhan vain käyttää täydellisen kypsiä avokadoja ja sopivan reilusti suolaa. Kaprikset ja tilli täydentävät makumaailman, retiisi tuo väriä ja rousketta.
GRAVOKADO – MARINOITU AVOKADO
Ainekset:
- 1-2 kypsää avokadoa
- suolaa
- ½ sitruuna
- 1-2 retiisiä
- tuoretta tilliä
- pieniä kapriksia
- sormisuolaa
- mustapippuria
Valmistus:
- Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise avokadon liha kuoresta lusikan avulla. Leikkaa avokado ohuiksi nauhoiksi kuorimaveitsellä suoraan tarjoiluvadille. Suolaa avokadot melko reilulla kädellä, jotta saat aikaan graavatun fiiliksen.
- Purista päälle heti sitruunan mehua, jotta avokadonauhat eivät ala tummua.
- Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi ja hienonna tilli. Ripottele ne avokadojen päälle. Viimeistele annos sormisuolalla ja parilla rouhaisulla mustapippuria.
- Gravokado kannattaa tarjoilla heti. Se sopii saaristolais- tai näkkileivän kaveriksi sekä osaksi jouluista alkuruokapöytää.
reseptitalkuruoat
alle 20 minavokadojoulukaprisretiisisitruunatilli