Papupasta on nopea arkiruoka, joka on pöydässä alle puolessa tunnissa. Parin säilykepurkin taktiikalla valmistuu herkullinen koko perheelle maistuva ruoka.
PAPUPASTA KESÄKURPITSALLA
Ainekset:
- 350 g pastaa
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 rkl öljyä
- 1 prk kidney-papuja (n. 230 g)
- 1 tl yrttimaustetta tai jotain kuivattua yrttiä, kuten oreganoa
- 1 prk valmista pasta- tai pizzakastiketta tai maustettua tomaattimurskaa (n. 400 g)
- 2 dl kaurakermaa
- mustapippuria (ja suolaa)
- tuoretta yrttiä, esim. persiljaa tai basilikaa
- chilihiutaleita
- ravintohiivahiutaleita (tai vegeparmesaania)
Valmistus:
- Laita pastavesi kiehumaan, mausta se reilusti suolalla. Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä noin desi keitinvettä varuiksi, valuta ja huuhtele pasta.
- Pastaveden lämmetessä ja pastan kiehuessa valmista kastike. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja kuullota punasipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki. Lisää sitten kesäkurpitsat ja valutetut kidneypavut. Mausta yrttimausteella.
- Lisää papuseoksen joukkoon pastakastike ja anna kastikkeen porista hissukseen, kunnes pasta on valmista. Sekoita lopuksi kaurakerma kastikkeen joukkoon ja anna pulpahtaa. Mausta kastike mustapippurilla (maista myös, kaipaako se suolaa) ja runsaalla määrällä hienonnettua tuoretta yrttiä.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä, jotta saat aikaan sopivan koostumuksen.
- Tarjoile pastan kanssa chilihiutaleita niistä tykkääville. Kata pöytään myös kippo ravintohiivahiutaleita tai vegeparmesaania, josta jokainen voi ripottaa oman maun mukaan annoksensa päälle.
reseptitpasta
alle 30 minkesäkurpitsapavutpunasipulivalkosipuliyrtit