Porkkala on jo klassikko, joka kuuluu monien joulupöytään. Perinteinen tapa valmistaa porkkala suolakuoressa vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee.
Voit tehdä porkkalan myös helpommalla tavalla suolaa ja aikaa säästäen. Resepti löytyy porkkalapastan yhteydestä.
PORKKALA – PERINTEINEN RESEPTI
Ainekset:
- 4 pulleaa porkkanaa
- 1 pkt karkeaa merisuolaa
- 2 tl nestemäistä savuaromia
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
- Pese porkkanat huolellisesti. Peitä uunivuoan pohja karkealla merisuolalla. Lado porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla. Kypsennä uunissa 1 h 30 min.
- Murra suolakuori ja nouki porkkanat varovasti pois. Anna jäähtyä. Kuori jäähtyneet porkkanat. Se käy helpoiten, kun teet kuoreen veitsellä pitkittäisen viillon ja kuorit porkkanat pyöritellen. Leikkaa porkkanat pitkittäisiksi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä.
- Yhdistä marinadin ainekset keskenään ja sekoita porkkanaviipaleisiin. Anna maustua jääkaapissa suljetussa astiassa 1-2 vuorokautta.
reseptitalkuruoat
jouluporkkana