Porkkala carpaccio on näyttävä ja herkullinen alkuruoka vaikkapa joulun pyhiksi. Perinteisestä carpacciosta poiketen tämä ruoka on täysin kasvipohjainen.
PORKKALA CARPACCIO
Ainekset:
- porkkalaa
- (sormi)suolaa ja mustapippuria
- kapriksia (paistettuna tai sellaisenaan)
- tuoretta tilliä
- sitruunalohkoja
- ruisnappeja
- kasvipohjaista tuorejuustoa
Marinoitu punasipuli:
- 1 punasipuli
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
Valmistus:
- Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Laita sipulirenkaat kattilaan viinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Peitä kattila kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä. Sipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
- Halutessasi paista kaprikset nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Siirrä talouspyyhkeelle jäähtymään.
- Levitä porkkala tarjoiluvadille ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Asettele päälle punasipulit, kaprikset ja tilli. Tarjoile sitruunalohkojen, ruisnappien ja kasvipohjaisen tuorejuuston kanssa.
Voit tehdä porkkalan itse tai ostaa valmiina. Kasviskapinasta löytyy ohjeet sekä perinteiseen suolakuoressa valmistettuun että helpompaan tapaan tehdä porkkala:
reseptitalkuruoat
joulukaprisporkkanapunasipulisitruunatilli