Joululaatikkorieskat taikovat joulusta yli jääneet laatikot herkuksi! Nopeatekoiset rieskat valmistuvat helposti esimerkiksi porkkana-, lanttu- tai bataattilaatikosta.
JOULULAATIKKORIESKAT
Ainekset:
- 5 dl joululaatikkoa (esim. porkkana- tai lanttulaatikkoa)
- 1 ½ dl kaurajuomaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Mittaa joululaatikko kulhoon ja notkista sekoittamalla. Sekoita joukkoon kaurajuoma ja loput ainekset.
- Jaa taikina nokareiksi leivinpaperin päälle (viisi rieskaa mahtuu hyvin per pelti) ja levitä kostean lusikan avulla pyöreähköiksi littanoiksi rieskoiksi.
- Paista rieskoja 15-20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkit!
Gluteenittomat rieskat onnistuvat vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja varmistamalla, että kaurajuoma ja -hiutaleet ovat gluteenittomia.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
joululeipä