Nyhtökaura-nuudelisalaatti on juuri niin hyvää, kuin miltä se kuulostaakin. Ihanan makean tulista, sopivan hapokasta ja suolaista. Nyhtökaura tuo salaattiin ruokaisuutta.
NYHTÖKAURA-NUUDELISALAATTI
Ainekset:
Karamellisoitu nyhtökaura:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl seesamiöljyä
- 250 g nyhtökauraa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl vegaanista kalakastiketta tai vaaleaa soijakastiketta
- 2 rkl (kookos)sokeria
Nuudelisalaatti:
- 200 g riisinuudeleita
- 2 porkkanaa
- pala punakaalia (n. 150 g)
- 1 punainen chili (jätä siemenet, jos pidät tulisesta)
- 4 kevätsipulia
- tuoretta minttua ja korianteria
Kastike:
- 3 limen mehu
- 1 limen kuori
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl vegaanista kalakastiketta tai vaaleaa soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl (kookos)sokeria
- 1-2 tl srirachaa
Valmistus:
Karamellisoitu nyhtökaura:
- Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne.
- Kuumenna pannulla seesamiöljy. Lisää pannulle nyhtökaura ja muut ainekset. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes nyhtökaura on rapsakkaa. Varo polttamasta.
Nuudelisalaatti:
- Keitä riisinuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele juoksevan kylmän veden alla siivilässä ja jätä valumaan.
- Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi (tai käytä raastinta). Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna kevätsipulit. Leikkaa chili viipaleiksi. Voit halutessasi hienontaa myös yrtit, tai vaihtoehtoisesti käyttää kokonaisia lehtiä. Sopiva määrä on noin puoli ruukullista per yrtti.
Kastike:
- Raasta yhden limen kuori hienoksi raasteeksi. Purista kolmesta limestä mehut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita sitten nyhtökaura ja kastike nuudelisalaatin joukkoon.
reseptitsalaatit
aasialainenalle 30 minchilikevätsipulilimenuudelitnyhtökauraporkkanapunakaalivalkosipuliyrtit