Pestopastasalaatti on moderni klassikko, joka sopii niin lounasevääksi kuin juhlien noutopöytäänkin. Helppotekoisessa salaatissa maistuvat kasvikset, oliivit ja vegefeta.
PESTOPASTASALAATTI
Ainekset:
- 250 g (täysjyvä)pastaa
- suolaa
- 1 pieni punasipuli
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 paprika (n. 150-180 g)
- 1 dl oliiveja
- 100 g kasvipohjaista fetaa
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Kastike:
- 100 g vegaanista vihreää pestoa
- 3 rkl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia tai fraichea
- 2 rkl sitruunan mehua
- (1-2 rkl oliiviöljyä)
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistus:
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta pasta jäähtyy. Siirrä kulhoon.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota, leikkaa paprika palasiksi. Halkaise oliivit. Sekoita kasvikset ja feta pastan joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää öljyä, jos käyttämäsi pesto on kovin kuivaa. Sekoita kastike pastasalaatin joukkoon.
- Hienonna basilika (myös varret) ja sekoita salaatin joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile heti tai laita toviksi jääkaappiin maustumaan.
Vinkit!
Talvella kirsikkatomaatit voi korvata aurinkokuivatuilla tomaateilla, laita niitä suikaloituna 1-2 dl.
Jos haluat salaatista vielä ruokaisemman, lisää joukkoon esimerksi kikherneitä tai vegaanista tonnikalan tyyppistä säilykettä.
reseptitsalaatit
basilikakirsikkatomaattioliivitpaprikapastapestopunasipulisitruunavegefeta