Pestognocchit maistuvat monien ruokien lisukkeena. Itse tehty vegaaninen basilikapesto kohtaa aromaattiset aurinkokuivatut tomaatit kaurakermakastikkeessa, lopputulos on huikean herkullinen.
PESTOGNOCCHIT
Ainekset:
- 6-8 aurinkokuivattua tomaatin puolikasta
- 2 rkl öljyä (esim. aurinkokuivatuista tomaateista)
- 500 g gnoccheja
- 2 dl kaurakermaa
- 1 dl pestoa
- 1/4 tl mustapippuria
- basilikan lehtiä
Pesto:
- 1 dl auringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä)
- 5 dl basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl mietoa oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl suolaa
Valmistus:
- Tee ensin pesto. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, jotta ne saavat hieman väriä. Siirrä heti pois kuumalta pannulta, jotta ne eivät pala. Anna jäähtyä.
- Hienonna basilika, voit käyttää pestoon hyvin myös basilikan varret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Mittaa kaikki pesto ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Tarkista maku.
- Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla ja ruskista gnocchit. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja paista hetki. Sekoita joukkoon kerma ja anna kuumentua. Anna muhia muutaman minuutin ajan, jotta kastike sakenee.
- Sekoita kastikkeen joukkoon noin puolet pestosta sekä mustapippuri. Maista, kaipaako kastike vielä hieman suolaa. Lusikoi loput pestosta gnocchien päälle nokareiksi. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Vinkit!
Voit käyttää hyvin myös kaupan valmista pestoa.
reseptitlisukkeet
alle 30 minauringonkukansiemenaurinkokuivatut tomaatitbasilikagnocchitpestoravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli