Lehtikaalipesto on mahtavan makuinen pesto, joka saa makua paahdetuista hasselpähkinöistä. Kauniin vihreä tahna on ihanaa sellaisenaan leivän päällä tai salaatin lisukkeena. Pastan kanssa se on tietysti klassikko!
LEHTIKAALIPESTO HASSELPÄHKINÖILLÄ
Ainekset:
- 100 g lehtikaalia
- ½ ruukkua basilikaa
- 75 g hasselpähkinöitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 40 g vegaanista parmesaania
- ½ sitruunan kuori ja mehu
- 3/4 dl oliiviöljyä
- n. ½ dl vettä
- suolaa
Valmistus:
- Riivi lehtikaali ruodista ja laita lehtevät osat tehosekoittimeen. Hienonna ruodit veitsellä ja lisää nekin tehosekoittimeen – ei tehdä turhaa hävikkiä! Hienonna lehtikaalien joukkon myös basilika.
- Paahda hasselpähkinät kuumalla kuivalla pannulla. Tarkkaile, etteivät pala. Siirrä paahdetut pähkinät puhtaalle keittiöliinalle ja hiero pähkinöitä liinan välissä, jotta enimmät kuoret irtoaa. Siirrä pähkinät tehosekoittimeen.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta vegeparmesaani. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää valkosipulit, vuusto ja sitruunan kuori sekä mehu tehosekoittimeen ja laita tehosekoitin käyntiin.
- Valuta oliiviöljy ja vesi tehosekoittimeen ja aja pestoksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jotta saat sopivan koostumuksen.
- Mausta lehtikaalipesto suolalla.
reseptitkastikkeet
basilikalehtikaalipähkinätpesto