Perinteinen perunasalaatti kuuluu suomalaisiin juhlaperinteisiin. Maukkaassa salaatissa maistuvat perunoiden lisäksi omena ja suolakurkku.
Perunasalaattia tarjoillaan niin uudenvuoden juhlissa kuin vappuna ja juhannuksenakin. Salaatti on helppotekoinen ja onnistuu loistavasti myös täysin kasvipohjaisena. Punasipuli, omena, suolakurkku ja tilli antavat ruualle luonnetta ja viherpippurit pienen twistin makumaailmaan. Halutessasi voit maustaa salaatin vihreiden pippureiden sijaan mustapippurilla.
PERINTEINEN PERUNASALAATTI
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 1 punasipuli
- 2 pientä omenaa
- 2 suolakurkkua
- 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 dl vegaanista majoneesia
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- 1 rkl dijon-sinappia
- ½ rkl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl viherpippureita (tai 1/4 tl mustapippuria rouhittuna)
Valmistus:
- Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa omenat ja suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Sekoita perunoiden joukkoon.
- Sekoita majoneesi ja fraiche keskenään. Mausta kastike sinapilla, omenaviinietikalla ja suolalla. Rouhi viherpippurit morttelissa tai lappeellaan olevalla veitsellä ja lisää kastikkeeseen.
- Sekoita kastike perunoiden joukkoon. Tarkista maku.
- Anna perunasalaatin tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Vinkit!
Salaatti on gluteeniton, kun käytät gluteenitonta fraichea.
reseptitsalaatit
omenaperunapunasipulisuolakurkkutilli