Kesäiset makkaraperunat valmistetaan varhaisperunoista ja vegemakkarasta. Raikkaan twistin se saa tuorekurkkurelissistä, jossa maistuu valkosipuli ja inkivääri.
KESÄISET MAKKARAPERUNAT
Ainekset:
- 1 kg varhaisperunoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- suolaa, musta- tai valkopippuria ja valkosipulijauhetta tai -rouhetta
- 4 vegaanista makkaraa
- 2 tomaattia
- tarjoiluun esim. sinappia, ketsuppia ja chilimajoneesia
Tuorekurkkurelissi:
- 1 kurkku
- 1 pieni nippu(puna)sipuli varsineen
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Valmista kurkkurelissi alla olevan ohjeen mukaan.
- Pese perunat ja kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa isommat perunat puoliksi, pienet voi jättää kokonaisiksi.
- Levitä perunat pellille leivinpaperille ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
- Paahda uunissa puoli tuntia. Voit kääntää perunoita jossain kohtaa, jos muistat, mutta se ei ole välttämätöntä.
- Paista vegemakkarat kypsiksi pannnulla tilkassa öljyä. Leikkaa paloiksi ja laita ne uuniin perunoiden kanssa viideksi viimeiseksi minuutiksi.
- Kuutioi tomaatit.
- Tarjoile kesäiset makkaraperunat tuorekurkkurelissin, tomaattikuutioiden ja mieluisten mausteiden kera.
Tuorekurkkurelissi:
- Pese kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja painele enimmät nesteet pois.
- Hienonna nippusipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri.
- Sekoita kaikki relissin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua.
Vinkit!
Jos teet makkaroita kesäsesongin ulkopuolella, voit hyvin käyttää varastoperunoita ja vaihtaa nippusipulin ruoho- tai kevätsipuliin.
reseptitpääruoka
inkiväärikurkkumakkaranippusipuliperunatomaattivalkosipuli