Big mac -ranskalaiset ovat klassikkohampurilaiselle maistuva superherkku ruoka, jossa ranskalaisten päälle kasataan burgerista tutut ainekset överityyliin. Helppoa ja hurmaavaa sipsikaljavegaani-mättöä!
BIG MAC RANSKALAISET
Ainekset:
- 700 g ranskanperunoita
- suolaa
- 75 g vegaanista cheddar-juustoa raasteena
- 2 vegaanista burgeripihviä
- tilkka öljyä
- 1/4 jäävuorisalaattia
- 2 tomaattia
- 1 suolakurkku
- 1 pieni punasipuli
- seesaminsiemeniä
Big mac -kastike:
- 2 dl vegaanista majoneesia
- ½ dl ketsuppia
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl kurkkusalaattia
- 1 tl omenaviinietikkaa
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl sipulijauhetta
- 1/4 tl paprikajauhettaa
- ripaus valkopippuria
Valmistus:
- Tee ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistelet ruoan.
- Paista ranskalaiset kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta ne suolalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista vielä viitisen minuuttia, jotta juusto sulaa.
- Ranskalaisten kypsyessä tee muut esivalmistelut. Paista burgeripihvit kypsiksi tilkassa öljyä. Murustele pihvit paistinlastan avulla ja paista pihvin palat rapsakoiksi.
- Leikkaa salaatti suikaleiksi, pilko tomaatit ja suolakurkku Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Kun ranskalaiset ovat valmiit, levitä niiden päälle pihvit, kasvikset ja reilusti kastiketta (loput kastikkeesta voit tarjoilla erikseen). Viimeistele ripottelemalla pinnalle seesaminsiemeniä.
reseptitpääruoka
jäävuorisalaattipunasipuliranskalaisetsuolakurkkutomaatti